Skip to content Skip to footer
1. Giriş

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme’nin (Bilgilendirme) amacı, Ferit Gültekin (Resim Sevinci) tarafından yönetilmekte olan https://www.resimsevinci.com/  adresinde yer alan internet sitesinin, (Portal) kullanımı sırasında elde edilen ve/veya üçüncü kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir. Ayrıca Kullanıcılar’ın Portal’ın kullanımı ile ilgili olarak Sahibinden tarafından toplanan veya Kullanıcıların pozitif hareketleri ile kendilerinin Portal’a girdikleri kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında şeffaf bir şekilde Kullanıcıları bilgilendirmektir.

Çeşitli kategorilerdeki ürün ve hizmetleri sunanlar ile potansiyel alıcılar, Sahibinden’in sunduğu güvenli ortam üzerinden buluşarak alışverişlerini yapmaktadırlar. Bu faaliyet içerisinde işbu Bilgilendirme metninde belirtildiği şekilde kişisel veriler Sahibinden fonksiyonlarının kullanılabilmesinin gereği olarak işlenmektedir.

Sahibinden, teknolojiye yatırım yaparak yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile internet alanında Kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek için sürekli kendisini yenilemekte ve en iyi hizmeti verebilmek için çalışmakta, kişisel verilerin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır. Bu amacını gerçekleştirebilmek için Kullanıcıların kişisel verileri aşağıda detayları açıklanan kapsam ve koşullarda işlenmektedir.

Resim Sevinci, işbu Bilgilendirme hükümlerini dilediği zaman Portal üzerinden yayımlamak suretiyle güncelleyebilir ve değiştirebilir. Resim Sevinci’nin yaptığı güncelleme ve değişiklikler Portal’da yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

2. Toplanan Veri
Veri Sorumlusu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Sahibinden tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

Toplanan Kişisel Veriler

Resim Sevinci, aşağıda belirtilen metodlarla Kullanıcılar’dan çeşitli statik (sabit) ve dinamik (değişken) veriler toplamaktadır. Resim Sevinci’nin topladığı veriler, Kullanıcıların kullandığı hizmetlere ve özelliklere bağlıdır.

İşbu başlık altında, Resim Sevinci tarafından sunulan Hizmetler kapsamında işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda gruplar halinde sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, işbu Bilgilendirme’de arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ve “özel nitelikli kişisel veri” ifadeleri aşağıda yer alan bilgileri içermektedir:

Ad ve İletişim Bilgileri

Ad, soyadı, cep telefonu, ev telefonu, iş telefonu, adresi, e-posta adresi, fatura bilgileri, TC kimlik numarası (ulusal kimlik numarası), kimlik fotokopisi ve benzer diğer belgeler.

Kimlik Doğrulama Bilgileri

Kullanıcıların üyelik bilgileri, kimliği doğrulamak için ve hesaba erişimi sağlamak için kullanılan parolaları, Kullanıcı Adı, kontak bilgileri, parola ipuçları, Kullanıcı numaraları, ilan numaraları.

Yorumlar

Sayfada herhangi bir yorum bıraktığınızda, yorum formunda girilen verileri ve spam tespitine yardımcı olmak için IP adresi ve tarayıcı bilgilerini toplarız.

İletişim Formu

Sitemizdeki iletişim formu aracılığıyla gönderilen bilgiler şirketimizin e-posta adresine İHS tarafından barındırılmaktadır. İHS hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: İHS Genel Kullanım Şartları

Uygunsuz Site İçi Mesajlar

Kullanıcılar arasında güvenli iletişim ve ticaret yapılabilmesi için kullanıcıların birbirlerine gönderdikleri site içi mesajlardan sadece filtrelere takılanlar veya gelen şikayet/bildirim üzerine kullanım koşullarına aykırı içerikte tespit edilen site içi mesajlardır.

Google Analytics

Sitemizde Google Analytics’i site kullanımının anonim olarak raporlanması amacıyla kullanıyoruz. Böylece, kişiselleştirilmiş veriler depolanmaz. Google Analytics’ten çıkmak istiyorsanız, lütfen şu bağlantıyı kullanın: Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma.

Kişisel Verilerin Kullanılma Durumları

Kişisel bilgilerinizi aşağıdaki durumlarda kullanırız:

  • Web sitesi kullanımı sırasında kullanıcının doğrulanması / tanımlanması;
  • Teknik Yardımın Sağlanması;
  • Haberler / değişiklikler hakkında bilgilendirmek için kullanıcılarımıza önemli bilgiler içeren güncellemeler göndermek;
  • Sahte işlemleri önlemek ve güvenliği sağla amacıyla hesapların etkinliğini kontrol etmek;
  • over our customers’ personal information;
  • Deneyiminizi daha kişisel ve ilgi çekici hale getirmek için web sitesini özelleştirmek;
  • Genel performansın ve idari işlevlerin sorunsuz çalışacağını garantilemek.
3. Gömülü İçerik

Bu sitedeki sayfalar, örneğin YouTube videoları gibi gömülü içerik içerebilir. Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik, diğer web sitesini ziyaret ettiğiniz gibi davranır.

Bu web siteleri, hakkınızda veri toplayabilir, çerezleri kullanabilir, ek üçüncü taraf izleme ekleyebilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesine giriş yapmışsanız, gömülü içerikle olan etkileşimi izlemek de dahil olmak üzere bu gömülü içerikle olan etkileşiminizi izleyebilir. Aşağıda kullandığımız hizmetlerin bir listesini bulabilirsiniz:

Facebook

Facebook sayfa eklentisi sitemizde Facebook zaman çizelgemizi görüntülemek için kullanılır. Facebook’un üzerinde hiçbir kontrolümüz olmayan kendi çerez ve gizlilik politikaları vardır. Facebook’tan çerez yüklemesi yoktur ve siz onaylayana kadar IP’niz bir Facebook sunucusuna gönderilmez. Gizlilik politikalarına buradan bakın: Facebook Gizlilik Politikası.

Twitter

Twitter API’mızı sitemizde görüntülemek için Twitter API’sını kullanıyoruz. Twitter’ın üzerinde kontrolümüz olmayan kendi çerez ve gizlilik politikaları vardır. Siz onaylayana kadar IP’niz bir Twitter sunucusuna gönderilmez. Gizlilik politikalarına buradan bakın: Twitter Gizlilik Politikası.

Youtube

Sitemize yerleştirilmiş YouTube videolarını kullanıyoruz. YouTube’un üzerinde kontrolümüz olmayan kendi çerez ve gizlilik politikaları vardır. YouTube’dan çerez yüklemesi yoktur ve siz onaylayana kadar IP’niz bir YouTube sunucusuna gönderilmez. Gizlilik politikalarına buradan bakın: YouTube Gizlilik Politikası.

4. Çerezler

Bu site, sitenin daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı olmak için makinenize yerleştirilen çerezler kullanır. Genel olarak, çerezler kullanıcı tercihlerini korumak, alışveriş sepetleri gibi şeyler için bilgi depolamak ve Google Analytics gibi üçüncü taraf uygulamalara anonimleştirilmiş izleme verileri sağlamak için kullanılır. Çerezler genellikle tarama deneyiminizi daha iyi hale getirmek için vardır. Ancak, bu sitede ve diğerlerinde çerezleri devre dışı bırakmayı tercih edebilirsiniz. Bunu yapmanın en etkili yolu tarayıcınızdaki çerezleri devre dışı bırakmaktır. Tarayıcınızın yardım bölümüne danışmanızı öneririz.

Gerekli Çerezler (tüm site ziyaretçileri)
  • cfduid: CDN CloudFlare için, paylaşılan bir IP adresinin arkasındaki bireysel istemcileri tanımlamak ve istemci başına güvenlik ayarlarını uygulamak için kullanılır. Gizlilik hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: CloudFlare Gizlilik Politikası.
  • PHPSESSID: Web sitesindeki benzersiz oturumunuzu tanımlamak için.
Gerekli Çerezler (Oturum Açmış Müşteriler için Ek)
  • wp-auth: Oturum açan ziyaretçilerin kimlik doğrulaması, şifre kimlik doğrulaması ve kullanıcı doğrulaması için WordPress tarafından kullanılır.
  • wordpress_logged_in_{hash}: Giriş yapan ziyaretçilerin kimlik doğrulaması, şifre kimlik doğrulaması ve kullanıcı doğrulaması için WordPress tarafından kullanılır.
  • wordpress_test_cookie: WordPress tarafından çerezlerin doğru çalıştığından emin olmak için kullanılır.
  • wp-settings-[UID]: WordPress birkaç wp-settings- [UID] çerezini ayarlar. Sondaki sayı, kullanıcılar veritabanı tablosundaki bireysel kullanıcı kimliğinizdir. Bu, yönetici arayüzü ve muhtemelen ana site arayüzü görünümünüzü özelleştirmek için kullanılır.
5. Kimler kişisel Verilerinize Erişebilir?

Sitemiz için kayıtlı bir müşteri değilseniz, kendinizle ilgili olarak saklayabileceğimiz veya görüntüleyebileceğimiz hiçbir kişisel bilgi yoktur. Kayıtlı bir hesabı olan bir müşteriyseniz, kişisel bilgilerinize şu yollardan ulaşabilirsiniz:

  • Sistem yöneticilerimiz.
  • Destekçilerimizin (destek sağlamak için) müşteri hesapları ve erişim hakkında bilgi almaları gerekir.
6. Kişisel Veriler Nerede Depolanır ve İşlenir?

Elde ettiğimiz kişisel verileriniz yurtiçinde veya yurtdışında Sahibinden’in ya da bağlı kuruluşlarının, alt kuruluşlarının veya işbirliği içinde bulunduğu hizmet servis sağlayıcılarının tesisi bulunan başka bir ülkede depolanabilir ve işbu Bilgilendirme’deki amaçlar doğrultusunda ve bu amaçlarla orantılı olarak işlenebilir.

İşbu Bilgilendirme kapsamında toplanan kişisel verileriniz burada yer alan hükümlere ve verilerin depolandığı ve işlendiği ülkede yürürlükte olan mevzuat kapsamında ve öngörülen güvenlik önlemleri dâhilinde işlenecektir.

7. Verilerinizi Ne Kadar Sürede Saklıyoruz?

Bir yorum gönderdiğinizde, meta verileri sizden kaldırmamızı söyleyene kadar saklanır. Bu verileri, sizi tanımak ve yorumlarınızı denetlemek yerine otomatik olarak onaylayabilmemiz için kullanıyoruz.

Web sitemize kaydolursanız, sağladığınız kişisel bilgileri kullanıcı profilinizde de saklarız. Kişisel bilgilerinizi istediğiniz zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz (kullanıcı adınızı değiştirmek dışında). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

8. Güvenlik Önlemleri

Sitemiz genelinde SSL / HTTPS protokolünü kullanıyoruz. Bu, sunucularla kullanıcı iletişimimizi şifreler, böylece kişisel olarak tanımlanabilen bilgiler yetkisiz üçüncü taraflar tarafından yakalanmaz / ele geçirilmez.

Veri ihlali durumunda, sistem yöneticileri sistem bütünlüğünü sağlamak için hemen gerekli tüm adımları atacak, etkilenen kullanıcılarla iletişime geçecek ve gerekirse şifreleri sıfırlamaya çalışacaktır.

9. Kişisel Veri Sahibi’nin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle Resim Sevinci’ne iletmeniz durumunda Resim Sevinci talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde sonuçlandıracaktır. Verilecek cevapta on sayfaya kadar ücret alınmayacaktır. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde Sahibinden tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçmeyecektir.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;


Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, Türkçe olarak; veri sorumlusu sıfatıyla Sahibinden’in Değirmen Yolu Cad. No:28 Asia OfisPark A Blok Kat:2 34752 Ataşehir/İstanbul/Türkiye adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile yazılı olarak iletebilir, noter kanalıyla, sahibinden@hs02.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.

Sahibinden’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;
  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • Talep konunuzun,
    bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.
10. Platformumuzu Kullandığınız Zaman Elde Ettiğimiz Veriler:

Resim Sevinci’nin sunduğu hizmet sırasında, belirli yazılım ya da teknolojik araçlar vasıtasıyla alınan Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına ilişkin kişisel verileri kapsamaktadır. Örneğin, konum verileri ve sık kullanılanlar ile birlikte ilgi alanları ve kullanım verileri bu tür verilere girmektedir.

Resim Sevinci, çevrimiçi davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla siteye gelen kullanıcının üye olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi kullanım verilerini toplamaktadır. Çerezlerin nasıl yönetileceği ayrıca Çerez Politikamızda belirtilmiştir.

Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilmiş olan;

 

Kanunlarda açıkça öngörülmüş olması,
Hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmek için zorunlu olması (Elektronik ticaret faaliyetlerini, maliyeye ve vergiye ait hususları, tüketicinin korunmasını ve sair konuları düzenleyen yasal düzenlemeler),
Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olup işlemenin gerekli olması (Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Koşulları ve bunlara dayalı olarak sözleşmenin ifası, hakkın tesisi ve korunması),
Meşru menfaati için işlemenin zorunlu olması (Sahibinden’in Portal ile ilgili faaliyetlerinde özellikle dolandırıcılığı engellemek başta olmak üzere hizmetleri yürütebilmesi için gerekli olan verileri toplaması),
Tarafınızca alenileştirilmiş olması,
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için işlemenin zorunlu olması,
Açık rızanızın bulunması
şeklindeki hukuki sebeplere dayanmaktadır.

Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Bilgilendirme’de belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel verileri toplamanın hukuki dayanakları;

Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Koşulları ve bunlara dayalı olarak sözleşmenin ifası, hakkın tesisi ve korunması
Elektronik ticaret faaliyetlerini, maliyeye ve vergiye ait hususları, tüketicinin korunmasını ve sair konuları düzenleyen yasal düzenlemeler
Sahibinden’in Portal ile ilgili faaliyetlerinde özellikle dolandırıcılığı engellemek başta olmak üzere hizmetleri yürütebilmesi için gerekli olan verileri toplamasındaki meşru menfaatine dayanmaktadır.

11. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Resim Sevinci, Kullanıcıya ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri veya Kullanıcıların kendilerinin pozitif hareketleriyle Portal’a girdikleri kişisel bilgileri başta Üyelik Sözleşmesi gereklerini ve Hizmetler’i ifa etmek, Kullanıcı deneyimini geliştirmek (iyileştirme ve kişiselleştirme dahil), Kullanıcıların güvenliğini sağlamak, dolandırıcılığı tespit etmek ve önlemek, Hizmet’leri geliştirmek, Hizmet’ler için önem arz edebilecek nitelikteki sorgulama faaliyetlerini gerçekleştirmek, operasyonel değerlendirme araştırması yapmak, hataları gidermek, Kullanıcı kimliklerini doğrulamak, sistem performansını geliştirmek olmak üzere yukarıda işleme amaçları kısmında belirtilen amaçlardan herhangi birini gerçekleştirebilmek için dış kaynak hizmet sağlayıcılar, iş ortakları, tedarikçiler, ekspertiz ve gayrimenkul danışmanlığı firmaları; Hizmetler’i ifa ederken aktarımın gerektirdiği ölçüde kurumsal üyeler, kargo şirketleri, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketleri, ajanslar, danışmanlık şirketleri, basım sektöründe yer alan şirketler, bankaların emlak satışları için bankalar, emlak projeleri ile ilgili olarak müteahhitlik firmaları, sosyal medya mecraları, belgelendirme kuruluşları dahil üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile ve yasal zorunluluklar kapsamında yetkili kurum, kuruluş, merci, idari ve yargı organları ile paylaşmaktadır.

Ayrıca, Kullanıcının Ad ve İletişim Bilgileri, ödeme aşamasında onaylayacağı ödeme kuruluşu çerçeve sözleşmesi uyarınca ve 9 Ocak 2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi amacıyla ödeme kuruluşlarıyla paylaşılacaktır.

Cihazınıza yerleştirilen çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz üçüncü kişiler ile işbu Bilgilendirme’de belirtilen kapsam ve amaçlarla paylaşılabilecektir.

Resim Sevinci kişisel verileri yukarıda belirtilen kategoriler ve amaçlar dahilinde bu amaçlarla sınırlı ve orantılı olmak üzere yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da aktarabilecektir.

12. Değişiklikler

Bu Gizlilik Politikasını zaman zaman değiştirebiliriz. Bu Gizlilik Politikasını değiştirdiğimizde, bu sayfayı buna göre güncelleyeceğiz ve hizmetlerimizi kullanmaya devam etmesine izin vermeniz için değişiklikleri kabul etmenizi talep edeceğiz.

error: İçerik korunuyor !!
X